Overall beeld van mijn werk

EY
EY, builing a better working world, bijvoorbeeld via initiatieven als EY Entrepreneur of the Year. Ik schreef hierover een verhaal voor Brabantse ondernemers: http://issuu.com/ideemagazine/docs/bedrijvig_brabant_september_2014/7?e=3662665/9365282.

Search
Search is een vooruitstrevend bedrijf dat zich maximaal inzet voor een duurzame samenleving. Ik word regelmatig ingehuurd voor opdrachten. Onlangs maakten we bijvoorbeeld samen een mooie offerte voor Intergamma. Momenteel ben ik bezig met het herschrijven van een cursusboek. Verder schrijf ik regelmatig nieuwsberichten, blogs en mailings. Ook word ik ingehuurd om rapportages aansprekend te maken, een mooi voorbeeld is wat mij betreft de CarbonFootprintRapportage.

Blink
Waar creatief en commercieel tekstschrijven samenkomen. Ik ontwikkelde een salesboekje voor het schoenenmerk Blink, voor het eerst uitgedeeld op de internationale schoenenbeurs MICAM in Milaan. Bekijk het hele boekje hier: BLINK. In samenwerking met Studio Judith Klijn.

Bronx
Soms krijg je bij opdrachten volledig de vrije hand. Om Bronx onder de aandacht te brengen bij retailers kwam ik op het idee om hiervoor een stilistisch filmpje (dat ze al gemaakt hadden!) te gebruiken. Het filmpje zelf kan ik je hier niet laten zien, wel kan ik uit eigen werk citeren…

We are Blink & Bronx, loving shoes since 1886
Shoes cheer up a woman’s day
Make her feel outstanding
We choose quality materials, have eye for detail
Blink & Bronx
Outspoken
Fun
Stylish
Cosmopolitan, adored by women all over the world
Our future is thrilling
Introducing shoes with attitude for men
Fresh new collections for every season
Smart business deals for retailers

De Blauwe Economie
Bijzonder om in opdracht van Search het voorwoord voor de Nederlandse versie van De Blauwe Economie van Gunter Pauli te morgen schrijven. Van dit boek zijn wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Overigens heb ik uit naam van Anne-Marie Rakhorst (voormalig Zakenvrouw van het Jaar) heel veel voorwoorden, blogs en columns over duurzaamheid geschreven.

Enexis
Mijn verhaal over het EcoNexis Huis in Zwolle is ook een opdracht waar ik met veel plezier aan terug denk. Ik interviewde mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied bij de ontwikkeling van het huis betrokken waren en schreef op basis hiervan een verhaal dat leidraad was voor de rest van de communicatie rondom het huis.

Fontys Hogescholen
Vanuit Fontys Hogescholen kreeg ik de opdracht om leerlingen (én hun ouders) op een eerlijke, open, betrokken en vriendelijke manier te informeren over hun toekomst. Voor de locatie Venlo redigeerde ik opleidingssites in het Nederlands en Engels.

Attero en Actemium
Ik heb altijd al veel plezier beleefd aan het maken van personeels- en relatiemagazines. Het mooiste is natuurlijk om de bladen helemaal zelf te maken. Ik was jaren hoofd-/eindredacteur van de magazines van GGZ Oost Brabant en Mars. In opdracht van burodeburen ben ik verantwoordelijk voor alle teksten van het relatiemagazine van Actemium. In opdracht van Applepie verzorg ik ook alweer enkele jaren tekstproducties voor het personeelsmagazine van Attero.

Allerlei
Veel van mijn opdrachtgevers gunnen me vrijheid in de uitvoering van mijn opdrachten. Ik zorg dat de teksten op een enthousiaste manier met de doelgroep matchen. En dan maakt het niet uit of ik een site voor Scouting Deurne, de jaarverslagen voor GGZ Oost Brabant, persberichten voor PURO Styling, testimonials voor OCI Nitrogen of grote aanbestedingen van Dolmans de Jong Milieutechniek aan het schrijven ben.